BESÖK OSS 24/7 | PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV FÖR 10% RABATT| 031-192922

Säsongsspecifika mattvårdstips

Vårtips:

  1. Dammsug regelbundet: Våren är en tid när många människor gör vårstädning. En viktig del av det är att dammsuga dina mattor noggrant för att ta bort damm och smuts som kan ha samlats under vintern.

  2. Professionell rengöring: Överväg att anlita en professionell mattrengöringstjänst under våren. Detta kommer att hjälpa till att ta bort eventuell vinteråterstod och göra dina mattor redo för den kommande varmare säsongen.

  3. Lämna skorna vid dörren: Att uppmuntra familj och gäster att ta av sig skorna innan de går in i ditt hem kan hjälpa till att förhindra att smuts och grus sprids på dina mattor.

Sommartips:

  1. Skakning och utomhusluftning: Ta dina mindre mattor ut och skaka dem ordentligt för att ta bort damm och små partiklar. Låt dem också ligga utomhus en stund för att få frisk luft och förnya sig.

  2. Undvik direkt solljus: Om möjligt, undvik att placera dina mattor i direkt solljus under de varmaste sommarmånaderna eftersom det kan bleka färger och göra mattorna sköra.

Hösttips:

  1. Matta underlägg: Använd mattunderlägg under dina mattor för att förhindra att de glider på golvet. Detta är särskilt viktigt när luftfuktigheten ökar och mattor kan bli mer hala.

  2. Kontrollera på eventuella fuktproblem: Under hösten ökar risken för fukt och mögel. Kontrollera områden där dina mattor ligger och se till att de är väl ventilerade och inte ligger direkt på fuktiga golv.

Vintertips:

  1. Skomattor och skoskrapor: Placera skomattor eller skoskrapor vid entrén för att minimera mängden smuts och fukt som kommer in i huset på vintern.

  2. Undvik salt och kemikalier: Om du använder snösmältningssalt på uppfarten eller trottoaren, se till att det inte sprids på dina mattor. Salt och kemikalier kan skada mattors fibrer och färg.

  3. Rengör fläckar snabbt: Om du får fläckar på dina mattor från smutsiga skor eller vätskor, rengör dem så snart som möjligt. Använd en mild fläckborttagare och följ anvisningarna noggrant.

Att anpassa din mattvård efter årstiderna kommer att hjälpa till att bevara skicket och livslängden på dina mattor. Genom att följa dessa säsongsspecifika råd kan du njuta av dina mattor året runt och hålla dem i bästa möjliga skick.