BESÖK OSS 24/7 | PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV FÖR 10% RABATT| 031-192922

Matta under Matbordet

Att placera en matta under ditt matbord kan vara ett effektivt sätt att förbättra utseendet och funktionaliteten i din matsal. Det hjälper till att skapa en visuell fokuspunkt och definiera matsalsområdet. Här är några riktlinjer för att välja och placera en matta under matbordet på bästa sätt.

1. Storlek på Mattan: Storleken på mattan är en viktig övervägning. Mattan bör vara tillräckligt stor för att rymma både matbordet och stolarna när de är utdragna. Ett bra riktmärke är att lämna minst 60 cm av mattan runt bordet så att stolarna kan dras ut bekvämt utan att trilla av mattan.

2. Form på Mattan: Formen på mattan bör matcha formen på ditt matbord. Om ditt matbord är rektangulärt är en rektangulär matta oftast det bästa valet. Om ditt matbord är runt, välj en rund matta. Detta hjälper till att skapa en balans i rummet och definiera matsalsområdet tydligt.

3. Stil och Färg: När det gäller stil och färg på mattan, överväg din inredning och personliga smak. Du kan välja en matta som kompletterar din matsalsinredning eller en som utgör en kontrast och blir en blickfång. Neutrala färger fungerar bra för att skapa en tidlös och mångsidig look.

4. Materialval: Materialvalet för mattan är också viktigt. Om du förväntar dig spill eller har små barn kan du överväga en lättstädad och fläckresistent matta, såsom en i syntetiskt material. Om du prioriterar mjukhet och lyx kan du välja en matta i naturliga material som ull eller silke.

5. Placering: Placeringen av mattan under matbordet är avgörande. Målet är att skapa en enhetlig och balanserad utseende. Centrera mattan under matbordet så att bordet och stolarna är helt på mattan när de är i användning. Se till att mattan inte sticker ut för mycket från kanten av bordet.

6. Utrymmets Mått: När du väljer mattan, ta hänsyn till storleken på din matsal och möbler. En för stor matta kan överväldiga ett litet utrymme, medan en för liten matta kan se obalanserad ut. Mät ditt utrymme noggrant innan du väljer storleken på mattan.

Att använda en matta under ditt matbord är ett bra sätt att förbättra din matsalsinredning. Det ger inte bara en visuell och estetisk förbättring utan hjälper också till att minska buller från stolar som dras ut och in. Med rätt storlek, form, stil och placering kan du skapa en harmonisk och funktionell matsalsmiljö som passar din smak och behov.