BESÖK OSS 24/7 | PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV FÖR 10% RABATT| 031-192922

Vad Gör Vi För Jobb?

Vi är kompetenta mattläggare som lägger alla typer av textilgolv.
Att lägga mattor kräver rätt handlag.Tack vare vår långa erfarenhet ser vi till att du får ett bra resultat, även i rum med knepig form eller där väggarna är allt annat än raka. Ta hjälp av oss så får du ett golv som både är snyggt och som håller i många år framöver.

Vad gör vi för jobb?
Göteborgs Langettering gör alla typer av mattjobb.

Langettering utförs oftast i samband med gångmattor på metervara där kortsidor sys, det har med åren blivit allt mer populärt att sy en langett på heltäckningsmattor för att kunna måttanpassa och få en matta som passar, i de utrymmena där standardstorlekar inte passar. Vi langetterar alla former och mått så som husbilsmattor eller båtmattor. En langett ger både ett trevligare intryck och stabiliserar samtidigt mattans kant. Skulle man välja att t.ex inte langettera eller banda en skuren matta skulle mattan börja släppa trådar. Vi langetterar mattan i den färgen du önskar oftast brukar kunden välja samma färg som mattan. Vi har över 500 färger att välja på. Tänk på att langetten endast bygger 0,2mm.

Langettering av båtmattor & husbilsmattor
Det finns nästan inga vinklar som är för svåra för oss att sy.

Langettering på plats
Vi har en portabel langettmaskin som används när man ska langettera en matta på plats.

Bandkantning
Bandkantning är ett annat sätt än langettering att avsluta kanten på. Bandkantning kan man få i bomull, alcantara, skinn, syntetskinn eller polyesterband. Det går att välja mellan 30mm-50mm visning på samtliga band. Bandkantning är vanligast att göra på gångmattor, sisalmattor och utemattor eftersom det är tåligare än langett.

Tillskärning
När du lämnar in mattor till oss för tillskärning skär vi alltid med linjal och vinkelhake så kanterna blir raka samt att vi kryssmäter mattorna så det blir exakta mått. Vi rekommenderar att alltid langettera eller bandkanta mattorna efter dom skurits.

Mall/Ritning
I vår mattateljé skär vi till mattor enligt dina önskemål. Ta med en mall, helst i ett lite styvare pappersmaterial typ täckpapp.

  1. En eller flera mallar lämnas in i vår butik/verkstad.
  2. Vi skär till din matta efter önskad storlek
  3. Vi langetterar din matta.
  4. Din matta är klar för avhämtning/leverans cirka 1–2 veckor efter att order har lagts.

Kantsäkring
Kantsäkring behövs göra på Bolon-mattor runt om för att säkra att trådarna inte går i mattan.

Seaming
När mattor endast tillverkas i en viss bredd kan man svetsa ihop dom med hjälp av ett speciellt strykjärn och seamband, detta görs ofta i offentlig miljö när man ska göra stora mattor.

Dubbelskärning
När man ska sätta ihop två mattor behöver man överlappa mattorna med varandra och skära med linjal så att mötet blir bra. Ju högre luggen är på mattan ju mindre syns skarven.

Trappmatta
Vi gör läggning av trappmattor i alla dess former. Vad som är viktigt att tänka på när man väljer matta i trappa är att välja en slittålig kvalité, eftersom mattan utsätts lätt för slitage och eftersom installation är dyrare än åtgången av matta.

Det finns många olika typer av installationer av trappmatta:

  • Avpassad trappmatta med stänger som sys in för hand
  • Heltäckningsmatta som limmas fast
  • Avpassade bitar

Textilplattor
Hos oss kan du hitta bra textilplattor för alla behov. Våra textilplattor passar utmärkt i såväl privata bostäder som i en kontorsmiljö. Att lägga textilplattor i ett kontor är smart eftersom det både mjukar upp en hård atmosfär samtidigt som ljudet sänks av gnisslande stolsben och skor och generellt dämpar ljudet i lokalen. Beroende på hur och vart du ska använda mattorna kan du välja bland olika kvaliteter i vårt sortiment. Här finns exempelvis kraftiga textilplattor i slitstark syntet som är både tålig och smutsavstötande.

Fördelar
Fördelarna med textilplattor är många, bland annat kan du enkelt anpassa plattorna så att de passar perfekt på kontoret eller i ditt hem. Dessutom skapar du snabbt en mer varm och inbjudande atmosfär med fina plattor över hela golvet. Att lägga heltäckande textiler på golvet ger en ombonad känsla i rummet samtidigt som textilplattor dämpar ljudnivån och akustiken. Beroende på hur övrig inredning ser ut kan du välja bland mängder av fina färger i vårt sortiment. Du kan även mixa och matcha textilplattor och lägga ett eget mönster genom att beställa olika färger. Många fastighetsägare och privatkunder vill inte limma på befintlig parkett då kan man lägga tac-tiles alternativt dra loss lim som är ett vattenbaserat lim som är lätt att ta bort och skadar inte ditt golv.

Med vårt breda sortiment väljer du själv det golv som passar din smak allra bäst. Vi tar sedan hand om att lägga mattorna så att du får ett snyggt och hållbart slutresultat. Sitter det kvar en gammal matta som måste bort först? Inget problem! Vi hjälper dig att få bort den gamla mattan och jämnar ut golvet under för att skapa bästa möjliga grund innan vi lägger den nya mattan.

Mattläggare för alla slags rum
Mattor finns i en mängd olika utföranden och kvaliteter som passar för olika typer av rum. Vi har både kunskap och certifiering för att lägga mattor i alla typer av utrymmen.

Brett utbud av mönster, färger och texturer
Att välja att lägga mattor i din bostad eller företagslokal ger dig ett helt nytt spelrum för att leka med färg och form. Till skillnad från trä- eller klinkergolv kan mattor fås i ett enormt spektrum av färger, mönster och texturer som snabbt kan förändra känslan i ett rum. Vänd dig direkt till oss för rådgivning eller kom förbi i vår butik och ta en titt på vårt stora utbud. Vi har ett av Göteborgs bredaste urval av olika typer av mattor.

Mjuka och säkra trappor som ger en wow känsla
Mattor kan användas för mjuka och säkra trappor. Familjer med barn och äldre kan ha nytta av trappmattor för att göra trapporna i hemmet både säkrare och mer trivsamma. Med hjälp av en måttanpassad heltäckningsmatta får trappan extra grepp och är dessutom skön att gå på.

Rådgivning
Vi vet vad som funkar i olika utrymmen. Om du inte är 100% säker på vad du vill ha i ett visst rum ger vi dig gärna råd. Vi vet vad som fungerar i olika utrymmen, både ur estetisk och praktisk synvinkel. Tack vare vår långa erfarenhet som mattläggare kan vi hjälpa dig att välja ett golvmaterial som förhöjer ditt rum och gör det till något unikt - något som ger en WOW-effekt!